A meghámozott, kimagozott almákat lereszeljük, és a fele
cukorral meg a citromhéjjal sűrű péppé főzzük. A lisztből a
margarinnal, a zsírral, a tojássárgákkal, a borral, a maradék
cukorral és megfelelő mennyiségű tejföllelnem túl lágy tésztát
qyúrunk. Háromszor nyújtjuk és hajtogatjuk, pihentetés nélkül, majd 1 cm vastagra nyújtjuk, és 7-8 cm-es kockákra vágjuk. A tésztalapok közepére halmozzuk az almapürét,majd a tészták sarkait felhajtjuk, és középen összenyomjuk.A batyukat megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben,közepes tűznél szép pirosra sütjük. Vaníliás cukorral megszórva, melegen kínáijuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés