Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Puri hozzávalók:
25 dkg liszt 2 kiskanál őrölt feketebors 5 evőkanál vaj ghí a sütéshez só
Puri elkészítése:
A lisztet elvegyítjük a sóval és a borssal, majd langyos vízzel locsolgatva keményebb tésztát gyúrunk belőle. Jól kidagasztjuk, majd letakarjuk, és fél órán át pihentetjük. A tésztát 12 részre osztjuk, kerekre formázzuk, majd 2 mm vékonyságúra nyújtjuk. A ghít kerek serpenyőben felhevítjük,belerakjuk a tésztát, majd nagyobb kiszedőlapáttal a serpenyő aljára nyomjuk. Hagyjuk felpuffadni, megfordíijuk, mindkét oldalát megsütjük, közben ghível locsolgatjuk. Szitába szedjük, és megvárjuk, amíg lecsöpög róla a fölösleges
zsiradék.
Megjegyzés: 12 adag indiai étel
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés