Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Vegyeszöldség-felfújt hozzávalók:
10 dkg vaj 8 dkg liszt 5 dl tej 4 egész tojás 80 dkg vegyes zöldség: 20 dkg sárgarépa 20 dkg zöldborsó 20 dkg karfiol 20 dkg gomba (az egyes zöldségeket szükség szerint helyettesíthetjük karalábéval petrezselyemgyökérrel vagy zellerrel) 5 dkg sajt 5 dkg apróra vágott sonka só
Vegyeszöldség-felfújt elkészítése:
A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát hosszú, vékony
csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szétszedjük.
Míndegyík zöldségfélét külön-külön megpároljuk 1-1
dkg vajban és kihűtjük. 5 dkg vajból 8 dkg liszttel, 5 dl langyos
tejjel sűrű fehérmártást készítünk. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük
egyenként a tojássárgákat, 3 dkg reszelt sajtot, apróra vágott
sonkát és a tojások felvert habját. A zöldségeket összekeverjük,
és a másszával felváltva 3-4 soros rétegben helyezzük
el kikent formába. Legalul meg a tetején a felfújt alapanyaga
legyen. A formát lezárjuk és 40 percig gőzben főzzük. Kiborítva
nagyon mutatós, amint a vegyes zöldségek színei rétegekben
látszanak, ezért már a berakásnál figyeljünk arra, hogya zöldségek
egészen a szélekre kerüljenek. Tálaláskor vajas morzsával
vagy sajttal szórjuk meg és tejfölmártást adjunk hozzá.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés