Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Kellkáposztafelfújt hozzávalók:
80 dkg kelkáposzta 4 egész tojás 3 evőkanál olaj
vagy- 6 dkg zsír esetleg vaj 8 dkg liszt 1/2 liter tej 5 dkg sonka vagy füstölt hús 5 dkg reszelt sajt 2 dl tejföl só
Kellkáposztafelfújt elkészítése:
A zsiradékból 8 dkg liszttel, 1/2 liter tejjel sűrű fehérmártást készítünk,
és félig kihűtjük. A kelkáposztát megfőzzük, a vastag ereket levágjuk, a vizet lecsurgatjuk róla és vékony laskákra vágjuk. A fehérmártáshoz hozzákeverjük a tojássárgákat, a kelkáposztát a reszelt sajtot, esetleg 10 dkg darált füstölt húst és a tojások kemény habját. Bezsírozott és morzsával meghintett kisebb
méretű mázas tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, és félóráig jó tűznél sütjük, amíg a próbatűrői leválik. Ha megsült,kockára vágva tálaljuk, tetejét 2 dl tejföllel meglocsoljuk. Készíthetjük úgy is, mint a többi felfújtat, gőzben kifőzve. Igen kiadós, fő ételnek is megfelelő készítmény.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés