Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Gombás tekercs hozzávalók:
a karfioltekercséhez hasonló alap; 2 evőkanál olaj
vagy 5 dkg vaj 35 dkg gomba 1 csapott evőkanál liszt kevés
tej 1 deci tejföl; tetejére -2 dkg vaj 5 dkg reszelt sajt
Gombás tekercs elkészítése:
Az olajon vagy a vajon sóval, törött borssal fűszerezve megpároljuk
a vastagabb szeletekre vágott gombát, zsírjára sütjük,
majd a liszttel meghintve, kissé pirítjuk. Felengedjük a tejjel,
sűrüre főzzük, és a tűzről levéve, elkeverjük benne a tejfölt. Ezzel
töltjük a kisült tésztalapot, és összegöngyölve, forró tálra
tesszük. Megöntözzük a 2 deka olvasztottvajjal, és a tetejét
meghintjük sajttal.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés