Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Spenótfőzelék hozzávalók:
1 kg spenót vagy 2 doboz mélyhűtött paraj 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dl tej só törött bors vagy fokhagyma
Spenótfőzelék elkészítése:
A spenótot kiválogatással megtisztítjuk és több vízben jól átmossuk.
Forró sós vízbe dobjuk és 10 percig főzzük. Levétől leszűrjük,
szitán áttörjük vagy húsdarálón ledaráljuk. A zsiradékból és a lisztből világos rózsaszínű rántást készítünk, ahhoz adjuk az áttört spenótot, előbb kevés vízzel, majd a tejjel felengedjük,és jól fe1főzzük. Felengedhetjük hús- vagy csontlével is.Ízlés szerint törött borssal vagy fokhagymával ízesíthetlük. Feltétnek
bármilyen hús- vagy tojásételt adunk hozzá. (Felengedés
után adhatunk a főzelékhez egy karikára vágott, tejbe áztatott
kiflit vagy zsemlét, ami sűríti, és jó ízt is ad nekí.)
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés