Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Rizzsel rakott karalábé hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb fej tavaszi karalábé (készülhet téliből is) 5 dkg vaj 20 dkg rizs 1/4 liter tejföl só
Rizzsel rakott karalábé elkészítése:
A karalábét kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk és fedő alatt forró
vajban, megsózva kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Közben a rizst 2 dkg vajban megfuttatjuk - ahogy köretnek
szoktuk elkészíteni, megfőzzük. Egy lábast vagy tűzálló tálat
kizsírozunk, morzsával bőven behintjük. A karalábét a rizzsel
soronként lerakjuk, a rétegeket tejföllel megöntözzük és sütőben
15-20 percig sütjük. Ha lábasban készül, kerek tálra kiborítjuk.
Másik változatban: a karalábé közé 10 dkg csíkokra vágott, piritott
és zsírjáról lecsurgatott szalonnát keverünk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés