A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük. A zsírból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, kevés piros paprikát. Ha a bab már megfőtt, berántjuk, ecettel,csipetnyi cukorral fűszerezzük és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. Jó ízt ad a főzeléknek, ha füstölt szalonnát, csülköt főzünk bele, vagy füstölt hús levével főzzük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.
Miután a babhoz hozzáadtuk a rántást, szitán áttörjük, kellő sűrűségűre hígítjuk, fűszerezzük és lefőzzük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés