A főtt húst szeletekre vágjuk és 4 dkg hagymás zsíradékban, átpároljuk kétszer ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben áztatott zsemlét, törött borsot és 1 kanál tejfölt. Mindezt jól elkeverjük, a 2 tojás felvert habjával elvegyítjük. A kelkáposzta leveleit szétszedjük, forró sós vízben félig megfőzzük, a vastag ereket kivágjuk belőle. Egy szalvétát négyszög alakban
megzsírozunk vagy olajozunk és ráhelyezzük a kelkáposztaleveleket.A töltelékkel vékonyan felcsavarjuk, a szalvéta két végét és közepét összekötjük. Forró vízbe téve 3/4 óráig főzzük. A szalvétából kivéve, hosszúkás tálra helyezzük, szeletekre felvágjuk,piritott morzsával meghintjük és tejföllel meglocsoljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés