A csirkét darabokra vágjuk, a hagymát apró kockákra vágva az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkét, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, egy jó kanál liszttel lehintjük és a paradicsom levével felengedjük. A fiatal, gyenge
spenótot az előbbihez hasonlóan előkészítve, forró sós vízben
10 percig főzzük, leszűrjük és a leveleket egészben hagyva,hozzákeverjük a paradicsomos csirkéhez, amivel lassan, 20-30 percig főzzük. Apróra vágott és szétzúzott fokhagymával, néhány citromlével ízesítjük. Tálalásnál a csirkedarabokat a
spenót tetejére helyezzük, tejföllel meglocsoljuk.
Így elkészítve a spenót jellegzetes íze egyáltalán nem érződik.
Csirke helyett készíthetjük 40 dkg sertés-, borjú- vagy bárányhússal is.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés