A karalábet megtisztítjuk, az ép, fiatal leveleket is felhasználjuk.
Belsejét karalábéfúróval kifúrjuk. A sertéshúst megdaráljuk,
a rizzsel összekeverjük, kevés zsíradékon pirított hagymával
ízesítjük. Ezzel a karalábékat, valamint az előbb gyengén
leforrázott fiatal leveleket megtöltjük. Ha a töltelékből kimarad,
gombócokat formálunk és hozzáadjuk. A karalábet lábasba rakjuk,
tetejére szórjuk a kifúrt darabokat is, és annyi vizet öntünk
rá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk és fedő alatt lassan főzzük,
amíg a karalábé egészen puha lesz. A zsiradékból és a lisztből
világos rántást készítünk és azzal berántjuk. Zöldpetrezselyemmel
és kevés kaporral ízesítjük. Tálaláskor 1 dl tejfölt öntünk rá.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés