Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Rakott padlizsán (musszaka) hozzávalók:
4 db padlizsán (70-80 dkg) 10 dkg olaj 30 dkg
sovány sertéshús 1 hagyma 2 egész tojás 1 dl tejföl 2 kanál liszt só bors
Rakott padlizsán (musszaka) elkészítése:
A húst ledaráljuk, az apróra vágott hagymát egy kanál olajban
megfuttatjuk. Ehhez adjuk a húst, megsózzuk, többször megkavargatjuk,
fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk,
majd zsírjára sütjük. (így készítjük a darált húst más rakott
főzelékhez ís.)A padlizsánt vékonyan meghámozzuk és fél cm széles karikákra
vágjuk, gyengén megsózzuk, majd megtörölgetve, lisztbe
mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát félig átsütjük. Tűzálló
tálban a darált, hússal rétegenként lerakjuk. Tehetünk köréje
1-2 karikára vágott és zsírban átsütött paradicsomot. A tojásokat
a tejföllel jól elkeverjük és a tetejére öntjük. Villával
megszurkáljuk, hogy a tojás az anyagot átjárja, 20 percre forró
sütőbe tesszük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés