A burgonyát megtisztítjuk, és kiolajozott, mély tűzálló tálba terítve rétegenként megsózzuk. Tetejére karikára vágva fektetjük kicsumázott zöldpaprikát, a paradicsomot meg a hagymát,és az egészet befedjük az alaposan kivert megsózott hússzeletekkel.A sütőben kb. egy óra hosszat sütjük, félidőben megfordítva a hússzeleteket, hogy mindkét felük egyenletesen piruljon. A fordításnál nem árt, ha a tetejére kerül néhány hagymakarika is. Tálalás előtt 10 perccel leöntjük a paprikával ízesített
tejföllel, és a sütőbe visszatolva, még egyszer átsűtjük.
Készíthetjük a rácos húst főtt burgonyából is, akkor a tetejére viszont nem nyers, hanem hirtelen kisütött vagy egyben puhára párolt és utána felszeletelt hús kerül, és már a kezdetén ráöntjük a tejfölt. Ezt a rácos húst elegendő 15 percig sütni a sütőben.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés