Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sólet hozzávalók:
40 dkg tarkabab 40 dkg marhahús (leveshúsnak
való) 2 libacomb 40 dkg füstölthús (legjobb a füstölt libacomb vagy mell de tehetünk bele füstölt csülköt vagy oldalast is) 1 kis fej vöröshagyma 1 kiskanál pirospaprika 3 evőkanál olaj vagy 2 dkg libazsír 1 evőkanál liszt
Sólet elkészítése:
A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük
a pirospaprikával, beletesszük az előző este beáztatott babot és
felengedjük kb. 2 liter vízzel .Hozzáadjuk a húsféléket, és a tetejére hintjük a lisztet, amelyet belekevérünk. Az egészet lefedjük,és a sütőben addig sütjük, míg a belevalók teljesen meg
nem puhultak. Általában nagy fazékban jó készíteni, és ügyelni
arra, nagy a víz a kezdetén ellepje a belevatókal. Sózni csak
akkor kell, ha a benne levő füstölt hústól nem elég sósak. Sokan
gerslít is raknak a sóletbe, de anélkül is kitűnő. A sülés során
a vizet a bab és a húsfélék magukba szívják, ha túlságosan is elfő
a leve, ajánlatos kevés vízzel pótolni, de tálalni rövid lével,
sűrűn kell.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés