Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
10 perces kínai tészta hozzávalók:
200 g üveg- vagy rizstészta (esetleg spagetti)
3 szál újhagyma
8 ek szójaszósz
2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi Erős Pista)
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb fokhagymagerezd
1 tk szezámolaj (kihagyható)
2 ek méz
fél ek keményítő
10 perces kínai tészta elkészítése:
A vizet felforraljuk és egy tálba beletesszük a tésztát és ráöntjük a forró vizet.Hagyjuk állni kb.10 percig.
Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát.
Serpenyőbe tesszük az ecetet, a szójaszószt, mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát , a szezámolajat és feforrósítjuk. Körülbelül 3 percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt, és addig kevergetjük amíg sűrűsödni nem kezd. Ezután beletesszük az hagyma egyik felét. A tésztát leszűrjük. Egy tálban összekeverjük a szósszal.
A hagyma másik felével megszórva tálaljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés