Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Hamis héjas hozzávalók:
40 dkg liszt 25 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 evőkanál ecet 6 evőkanál viz kevés só. A
töltelékhez: szilvalekvár mák dió .A tetejére: vaniliás cukor
Hamis héjas elkészítése:
Előző nap összegyúrjuk a fenti tésztához valókat, és hűtőben pihentetjük.Másnap 2-3 mm-es vastagságúra
kinyújtjuk, és öt centis pogácsaszaggatóval
kerek formákat szúrunk ki belőle. Megtöltjük kemény szilvalekvárral
vagy mákos, diós töltelékkel.Kis kifliket formázunk. Sütőpapírral
kibélelt tepsiben, forró sütőben húsz percig sütjük, és forrón vaniliás
porcukorban megforgatjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés