A túrót szitán áttörjük, vagy húsdarálón átdaráljuk. A tojássárgákat
kikeverjük a tejföllel, és ha kaprosan készítjük,
akkor apróra vágott kaprot, és egy csipet sót teszünk bele;
ha cukrosan készítjük, akkor a cukrot keverjük bele, majd
összevegyítjük a tojások fehérjéből vert kemény habbal és a
túróval. Az édes túrós rétesbe tehetünk 5 dkg mazsolát is.
Hasonlóan sütjük, mint a többi rétest. Az édes túrós rétest,
ha megsült, bőven hintsük meg vaníliás porcukorral.
Megjegyzés: kétféleképpen készíthetjük: sósan, kaprosan vagy édesen
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés