A bormártáshoz :
1/4 vaníliarúd
1 dl édes fehérbor
0.3 dl víz
2 tk vaníliás pudingpor
1 ek cukor
0.5 dl tejszín
Szőlős túrógombóc bormártással elkészítése:
A túrót a tojássárgákkal és a búzadarával összedolgozzuk és hagyjuk pihentetni kb. fél órát.
Olajon világosbarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A tojás fehérjét habbá verjük egy kicsi sóval.Összekeverjük a túrós masszával.
A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, amiknek a közepébe 1-2 szöllőszemet nyomunk.
Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat.( kb. 10 perc főzés ). A kifőtt gombócokat beleforgatjuk zsemlemorzsába.
Bormártás : a borhoz öntjük a vizet, hozzákeverjük a vaníliarúdból kikapart pépet, a cukrot, a pudingport és sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a maradék szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés