A húst úgy készítjük elő, mint a pörköltet. Mikor a hús majdnem
puha, bőven felengedjük vízzel és kockára vágott burgonyát
teszünk bele, amivel csendesen tovább főzzük. Befejezés
előtt néhány perccel csipetkét főzünk bele, vigyázva kevergetjük,
hogy a burgonya és a csipetke egyenletesen legyen elosztva.
A bogrács gulyás főleg a sűrűségevel különbözik a gulyáslevestől,
A bográcsgulyás ősi magyar étel, aminek vidékenként igen
sok változata van, aszerint, hogy mit adnak a pörkölt húshoz.
A szegedi gulyáshoz a burgonyával egyidőben szeletekre vágott
édes káposztát adnak. A csángógulyás burgonya helyett savanyú
káposztával és rizzsel készül, a palócgulyás zöldbabbal és tejföllel.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés