Ehhez a készítményhez csak fiatal, hízott marhahús alkalmas.
A kicsontozott hátszínt hártyáitól jól letisztítjuk, széleit bevagdossuk,
de nem verjük ki túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, mustározzuk,
beolajozzuk, és nagyon forró zsiradékban, erős tűzön vagy roston közepes parázson mindkét oldalát pirosra sütjük. Sütési ideje csak pár perc. Tálalásnál a fölösleges zsírt leöntjük róla. Ha a hús öregebb marhából van, átsütés után még kevés vizet öntünk alája és fedő alatt puhítjuk, végül zsírjára sütjük.
Zsírját ráöntve, burgonyával, főzelékkörítésekkel és bármilyen
salátával tálaljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés