A fehérpecsenyét hártyáitól megtisztítjuk és hosszúkás szalonna,
répa- és uborkadarabókkal sűrűn megtűzdeljük A zsíradékon
megpiritjuk a hagymát, megforgatjuk rajta a megtűzdelt húst, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet,a fokhagymát és kevés víz gyakori hozzáadásával fedő alatt másfél-két óráig puhára pároljuk.
Ha már puha a hús (a pecsenyevilla könnyen belemegy), zsírjára
sütjük, hogy mindegyik oldala jól átpiruljon. A húst kivesszük,
a rozsdásra sült zsírhoz 1/2 dl vizet öntünk, jól felfőzzük
és tálalásker a vékonyán felszeletelt hús alá öntjük. Burgonyát
vagy gombás rizst adunk hozzá.
A fent leirt módon készíthetjük egybe sütve a fartőt, a gömbölyű
felsált, a fekete pecsenyét és a lapocka vastagabb részeit.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés