Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Göngyölt felsál hozzávalók:
8 szelet marhafelsál 8 ceruzavastagságú füstölt
szalonnadarab 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír 1 kis fej vöröshagyma késhegynyi pirospaprika só törött bors 1 dl tejföl
Göngyölt felsál elkészítése:
A hússzeleteket kiverjük, közepükre 1-1 szalonnadarabkát fektetünk,
törött borssal meghintjük, és összegöngyölve, fogpiszkálóval
megtűzzük. Csak akkor sózzuk, ha a füstölt szalonna nem
elég sós. A zsiradékori megpirítjuk a részeit vöröshagymát,meghintjük a paprikával, megforgatjuk rajta a hústekercseket,majd kevés vízzel jó puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a fogpiszkálót kihúzzuk, levébe belekeverjük a tejfölt, amivel csak átmelegítjük,de nem forraljuk. Galuskával vagy rizzsel körítjük.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés