Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Bélszín lángos hozzávalók:
80 dkg bélszín 20 dkg gomba 2 dkg vaj 2 evőkanál
olaj vagy 3 dkg zsír (ha roston készítjük ez el is marad)
1 tojásfehérje só törött bors
Bélszín lángos elkészítése:
A bélszínből 8 szeletet vágunk, és mindegyiket vékonyra kiverjük.
Vajon sóval, törött borssal addig pároljuk a felszeletelt
gombát, míg saját levét el nem főtte. Ekkor négy nyers hússzeletre
1-1 halmot teszünk a gombából, a szélükön 1-1 centiméternyi
üres részt hagyva, amit megkenünk a tojásfehérjével.
Ráborítjuk a másik négy szelet húst, és az így megtöltött dupla
hússzeletek széleit összenyomkodjuk. A zsiradékon, esetleg teflonedényben
vagy roston a szeleteket mindkét oldalukon megsütjük.
Burgonyapüré és mustár vagy ketchup illik hozzá.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés