A hagymát nagyon finom apró kockákra vágjuk, forró zsírban világossárgára pirítjuk,hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst, a paprikát, sót, pár percig a forró zsírban forgatjuk, azután hozzáöntjük a paradicsompürét és befedve pároljuk. Alig kell vizet önteni alá, mert
nagy a víztartalma és saját levében is megpuhul. Ízesítésként
hozzáadjuk a zöldpaprikát (télen lecsót vagy csöves paprikát)
Főzés közben a fedőt ne nagyon emelgessük, hanem csendesen
főzzük, így lesz a leve szép tiszta. Ha zsírjára lesült, kevés vizet
öntünk alája, de nem hosszú lével tálaljuk. Sós vízben főtt
burgonyát vagy tarhonyát adunk hozzá
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés