A hagymát nagyon finom apró kockákra vágjuk, forró zsírban világossárgára pirítjuk,hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst, a paprikát, sót, pár percig a forró zsírban forgatjuk, azután hozzáöntjük a paradicsompürét és befedve pároljuk. Alig kell vizet önteni alá, mert nagy a víztartalma és saját levében is megpuhul. Ízesítésként hozzáadjuk a zöldpaprikát (télen lecsót vagy csöves paprikát) Főzés közben a fedőt ne nagyon emelgessük, hanem csendesen főzzük, így lesz a leve szép tiszta. Esetleg kissé gyorsabban
főzzük, hogy mire megpuhul, zsírjára is süljön, és a liszttel elhabart tejföllel felhigítjuk. Galuskával, csőtésztával, tarhonyával
tálaljuk. Kiadós étel, kevesebb hússal is készíthetjük és több
mártással szaporítjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés