Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Rizses borjúhús zöldborsóval hozzávalók:
50 dkg borjúhús 1 kis fej hagyma 25 dkg rizs 1/2
kg kifejtett zöld borsó 8 dkg olaj vagy zsír zöldpetrezselyem só
Rizses borjúhús zöldborsóval elkészítése:
A borjúhúst kockákra vágjuk és 4 dkg hagymás zsiradékon előbb
jól megsütjük, azután vizet öntünk rá és fedő alatt félpuhára
pároljuk. A rizst 2 dkg forró zsiradékon megfuttatjuk, űrtartalmának
megfelelő (háromszor annyi) forró vizet öntünk rá, és a
hússal összevegyítjük. Sózzuk és csendesen főzzük, illetve fedő
alatt pároljuk, amíg a rizs megdagad és a hús egészen puha. Ekkor
a 2 dkg zsiradékon megpárolt zöldborsóval összevegyítjük,
villával kavargatva. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel szórjuk
meg.
Készülhet sovány sertéshúsból is.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés