Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Burgonya-sajt leves hozzávalók:
3 evőkanál vaj
1 közepes fehér hagyma vékonyra szeletelve
1 nagy fokhagyma gerezd
6 burgonya megtisztítva vékonyra szeletelve
3 csésze víz
2 csésze teljes tej
2 csésze reszelt cheddar sajt só ízlés szerint
Burgonya-sajt leves elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy leveses fazékban, és süsse a hagymát 3 percig (ne hagyja, hogy a hagyma barna legyen). Hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a burgonyát, és a vízet. Forraljuk,alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul.
Erőteljesen elkeverni egy kanállal, adjunk hozzá tejet és a fűszereket. Főzzük közepes lángon, amíg a tej kezd forrni, majd hozzáadjuk a sajtot, és keverjük, amíg elolvad. Ne forraljuk erőteljesen - ez okozhat gondot a sajtnak (csomóssá válik)
Megjegyzés: Egy szép nagy adag leves, egy hideg időben.:)
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés