Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Gombás batyu hozzávalók:
1/2 csomag leveles tészta
1 kg gomba
2 gerezd fokhagyma
6 dl tej
3 babérlevél
3 ek étkezési keményítő
2 tk szárított kakukkfű
2 ek vaj só bors
1 tojás
Gombás batyu elkészítése:
Babérlevéllel és egy kis sóval felforraljuk a tejet. A vajban puhára pároljuk a gombát. Hozzáadjuk:fokhagymát,sót, borsot, kakukkfüvet.
Amikor a gomba már puha lett hozzáadjuk a keményítőt és felöntjük tejjel. Addig kevergetjük míg be nem sűrűsödik.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk ki. Körülbelül 8 részre ösztjuk fel. Ezekre tesszük rá a gombás krémet. Ezután a csöcsköket egymásra hajtjuk, hogy a töltelék ki ne follyon.
Természetesen a tetejüket megkenjük tojással. Kb. 200 fokos sütőben sütjük meg. Salátával is tálalhatjuk,de anélkül is finom:)
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés