Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Forralt cider hozzávalók:
1l cider (almabor) 2-3 szem alma 8 db szegfűszeg 1/2 rúd fahéj barna nádcukor 3 szegfűbors
Forralt cider elkészítése:
Az almát negyedeljük, a magházától megszabadítjuk, majd egy lábasba
tesszük, és felöntjük a borral. A borhoz adjuk a fűszereket rejtő fűszerlabdát
vagy fűszerzacskót. Amikor már melegszik a bor, ízlés szerinti
mennyiségű cukorral édesítjük, majd közepes lángon addig fözzük,
amíg az alma meg nem fö.Ezután bögrékbe szedjük az almagerezdeket,
rámerjük a bort, és már kínálhatjuk is.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés