A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagyobb zománcos edénybe tesszük. Az ecetet elvegyítjük a sóval meg a cukorral, ráöntjük a paprikára, és az egészet jó alaposan elkeverjük. Három napon át, naponta kétszer megkeverve érleljük, közben hideg helyen, lehetőleg hűtőben tartjuk. A harmadik nap után annyi vizet enged magából a paprika, hogy éppen elegendő lesz az üvegek feltölltéséhez.
Befőttesüvegek aljára egy-egy karcsú tormahasábot teszünk, 2-3 babérlevelet és körülbelül 10 szem fekete borrsot. Az üvegeket megtöltjük a paprikával, ráöntjük a saját levét. Valamennyit gondosan lezárjuk.
Megjegyzés: a recept 70 üveghez van
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés