Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Gesztenyés fatörzs hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
kristálycukor
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
finomliszt
5 dkg (kb. 2 púpozott evőkanál) porcukor Krém:
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg natúr vajkrém 0.3 dl rum Máz
14 evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál
cukrozatlan kakaópor 6 evőkanál víz 8-10 dkg vaj
Gesztenyés fatörzs elkészítése:
A tojás sárgáját vízzel habosra verjük. Ezután teszünk bele cukrot. Ezzel is tovább keverjük addig amíg kissé ki nem fehéredik és tejfölhöz hasonló sűrűségű nem lesz. Ezután tesszük bele a lisztet. A tojásfehérjéhez porcukrot adunk és kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük az előzőekkel.
Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Kb. 16-17 percig.
Amikor kész azonnal feltekerjük. így hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékleten felengedett gesztenyét a vajkrémmel és a rummal habosra keverjük.
A feltekert piskótát kitekerjük és ezzel a masszával töltjük meg. Ismét feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
A mázhoz valókat kevergetve 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk.
A kész tekercset, miután 1-2 szeletet levágtunk belőle a csokoládés krémmel körbekenjük. Villával tudjuk kicsit megcifrázni.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés