Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kolozsvári rakott káposzta II hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
csipetnyi őrölt kömény
2-3 babérlevél 70 dkg darált sertéshús
15 dkg szeletelt bacon
2 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek zsír 3 ek olaj 10 dkg rizs só és frissen őrölt bors
1 ek morzsolt csombor (borsikafű)
1 ek szárított kapor
1 tk őrölt paprika 4 dl tejföl
Kolozsvári rakott káposzta II elkészítése:
A káposztát kevés vízzel, csipetnyi őrölt köménnyel és 2-3 babérlevéllel majdnem puhára párolom. A felaprított hagymát olajon üvegesre dinsztelem.Megfőzöm a rizst a fél hagymával.
Hagyma egyik feléhez hozzáadom:hús, bors,só, fokhagyma,borsikafű,kapor,pirospaprika. Nagyjából 15 percig így dinsztelem. Ezután egy méretes tepsiben rétegezve rakom. Az aljára teszek káposztát. Erre teszem a rizs és a hús felét. Ezután teszek rá tejfölt. Addig folytatom a rétegezést amíg el nem fogy. A lényeg, hogy a káposzta legyen a tetején. Az utolsó káposzta rétegre mehet a maradék tejföl és a szalonna. Előmelegített sütőben sütöm. Kb. 180 fokon kb. 30 percig
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés