A karaj közepét óvatosan vágjuk ki. A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni.
A töltelék: A petrezselymet apróra vágjuk. Ezután zsíron gyorsan átpirítjuk. A zsemléket be kell áztatni előtte. Tehetjük ezt vízzel vagy tejjel is. Öntsük rá a pirított petrezselymet, üssük bele a tojásokat, majd adjunk hozzá egy kevés zsírt, ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze.
Mielőtt a karajt elkezdjük megtölteni be kell fűszerezni. Ehhez kell só, bors. A sütés kizsírozott tepsiben történik. A tetejét öntsük le egy kevés olvasztott zsírral.Ezután megszórjuk köménymaggal és köré halmozzuk a félbevágott hagymát.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük.Sütés közben néha locsolni kell a saját levével.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés