További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Csáky rostélyos Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Egytálételek * Még több:Közepesen nehéz receptek

Csáky rostélyos


Csáky rostélyos
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Csáky rostélyos hozzávalók:

5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
őrölt kömény
5 db tojás
60 dkg hátszín

2 dl tejföl
5 dkg liszt
1/2 dl tejszín
80 dkg burgonya
1 csokor petrezselyem
A pörköltalaphoz: 1/2 fej vöröshagyma
0
5 dl olaj
fűszerpaprika
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
1 db paprika
1 db paradicsom

Csáky rostélyos elkészítése:

Lecsót készítünk. A felkockázott szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, sózzuk, és megpirítjuk. 2 db paprikát felcsíkozunk, a megpirult hagymához adjuk, és megszórjuk fűszerpaprikával. Kevés vízzel felengedjük, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor a víz már kicsit elpárolgott, a cikkekre vágott paradicsomot is a fazékba tesszük. Megszórjuk őrölt köménnyel, és alaposan összepároljuk. A tojásokat felverjük, a lecsóra öntjük, és addig sütjük, amíg minden víz elpárolog róla. A hátszínt szeletekre vágjuk, lazítjuk, sózzuk, majd rátesszük a tojásos lecsót. Felgöngyöljük, és egy spárgával összekötözzük, vagy hústű segítségével megtűzzük. Kevés olajon pirosra sütjük a roládokat. Pörköltalapot készítünk: fél fej hagymát kevés olajon üvegesre párolunk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük vízzel. Ízesítjük apróra vágott fokhagymával, őrölt köménnyel és sóval. Feldarabolunk 1-1 paradicsomot és paprikát, és az elősütött hátszínekkel együtt a pörköltalaphoz adjuk. A sütéskor keletkezett húslével meglocsoljuk. A húsroládok 35-40 perc alatt megpuhulnak, ezután kivesszük a pörköltalapból, és félretesszük. Az alapot átszűrjük, és tovább forraljuk. A tejfölt kikeverjük kevés pörköltlével, majd az alaphoz adjuk. Vízben csomómentesre kevert liszttel sűrítjük, és fél deci tejszínnel dúsítjuk a pörköltet. Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk a felszeletelt roládokat, és az egészet megöntözzük a paprikás mártással.

Megjegyzés:
Nokedlivel is nagyszerű...

A receptet ennyiszer mentették el:4 !



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Csáky rostélyos ):0 db

Recept videók

Túrós-sajtos rúd:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Csáky rostélyos recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Csáky rostélyos recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu