Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Forró cider hozzávalók:
1 liter cider /almabor/ l liter jó minőségü almalé 4-5 szegfüszeg 4-5 szegfűbors 4-5 egész kardamom l rúd fahéj 2 dl calvados vagy más almalikőr illetve pálinka
Forró cider elkészítése:
A cidert és a gyümölcslevet összeöntjük, hozzáadjuk a fűszerlabdába csomagolt fűszereket, majd lassan, közepes lángon főzzük. Fél óra elteltével kivesszük a fűszerlabdát, majd a tűzről lehúzott italba öntjük a calvadost. Ezután alaposan elkeverjük, majd előre melegített bögrékben kínáljuk. Almadarabokat is érdemes belefőzni. Annál ízletesebb minél többféle almát adunk hozzá.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés