Ennek az összeállítása is két részből áll: előbb a rétestésztát,
azután a vajjal összedolgozott tésztát készítjük el. Két vizespohár
lisztből, egy egész tojásból és egy sárgájából a tejföllel és a
sóval jól gyúrható rétestésztát készítünk, amit jól kidolgozunk.
Cipóalakra megformáljuk, tetejét késsel bevagdaljuk és 15 percig
pihentetjük. Ezalatt a vajat vagy zsírt egy vizespohár liszttel
eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.
A rétestésztát jó vékonyra kinyújtjuk és a lisztes vajat rákenjük.
Mint a tekercset, alulról kezdve felcsavarjuk egyenletesre
ígazítjuk és nyolc egyforma cipóra vágjuk. A cipókat 10 cm
nagyságú négyzet alakra kinyújtjuk, és négyet-négyet egymásra
teszünk. Az így nyert két lapot egyenként tégla alakúra kinyújtjuk
és háromba, egymásra hajtjuk. Leveles vajastészta készítmények bármelyikét süthetjük belőle.
Megjegyzés: A leveles vajastésztának van egy gyorsabb készítési módja is.
Ennél az eljárás egyszerűbb, mert nem kell annyit hajtogatni és pihentetni. Nyáron is könnyen készíthető hideg helyen. Természetesen a hozzávaló anyagokat készítés előtt hidegen tartjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés