Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Tiramisu hozzávalók:
25o g mascarpone 3 tojás 3 evőkanál cukor 2 dl erős hideg feketekávé 2 dl tej 1 csomag vaniliás cukor 1 csomag babapiskóta 3 evőkanál rum kakaópor
Tiramisu elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaníliás cukorral habosra felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót , kemény habos krémmé keverjük. Tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Sokáig nem szabad keverni, mert a tojásfehérje a krémbe összeesik. Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesitjük. A babapiskótákat a kávéba mártjuk /a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, lényeg, hogy ne ázzon el / és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban, ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk és kakaóporral meghintjük,ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk amíg az alapanyag engedi. Kész tiramisut 2-3 órára a hűtőbe tesszük, tálalás előtt kakaóporral meghintjük.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés