Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Isler ( Ischler ) hozzávalók:
A tésztához:
50 g porcukor 10 dkg vaj 140 g búzaliszt 50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj
A töltéshez:
feketeribizli vagy málna vagy szilva vagy barack dzsem
A bevonathoz:
30 dkg minimum 53%-os étcsokoládé
Isler ( Ischler ) elkészítése:
A diót jól összemorzsoljuk. A tészta összetevőit ( a összemorzsolt diót is ) egy tálban összegyúrjuk. Addig kell gyúrni amíg össze nem áll. Ezután a hűtőben állni hagyjuk, pihentetjük kb. 10 percig. A hűtőből kivéve kinyújtjuk és korong formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon kb. 10 percig. A lényeg, hogy a korongok világosak maradjanak. Hagyjuk kihűlni őket. Ezután "ragasztjuk" össze párosával a korongokat a kiválasztott lekvárral. Hagyjuk állni kb. egy napig és vonjuk be utána csokival.
A csokit kevés margarinnal együtt gőz fölött olvasztjuk meg. ( A margarinmennyisége attól függ, hogy milyen sűrűre akarjuk a mázt )
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés