A narancs és a citromhéját apróra vágjuk fel. Megcukrozzuk. Mazsolát adunk hozzá és rummal locsoljuk meg. Így hagyjuk pihenni kb. 1 órát.
A felforralt tejben vaníliát hagyjuk kihűlni ( langyos legyen ). Utána átszűrjük.
A zselatint vízben beáztatjuk (a tasakon lévő utasítás szerint).
Habosra verjük fel a tojás sárgáját, cukorral és a citromhéjjal. ehhez adjuk hozzá fokozatosan a vaníliás tejet, állandó kevergetés mellet addig főzzük amíg sűrű krém nem lesz. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, hagyjuk hagy hűljön ki. Kemény habbá verjük fel a tejszínt és óvatosan adjuk a krémhez. Hozzáadjuk a mazsolát és a megcukrozott gyümölcsöket.
A piskótatortát 3 lapra vágjuk fel. Megkenjük őket krémmel. Úgy kell közéjük tenni, hogy jusson az oldalára és még a tetejére is.
A babapiskótát lereszeljük, beszórjuk vele a torta oldalát Kb. 4 órára hidegen hagyjuk pihenni. Tálaláskor tesszük rá a habot ( a habhoz adhatjuk a habfixálót ) és a díszítést. ( Dísz: pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemek, csokoládé, stb. )
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés