Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Máglyarakás hozzávalók:
8 alma őrölt fahéj 15 dkg margarin 10 kifli vagy zsemle(megmaradt kalács is finom hozzá) 1 l tej 4 tojás 25 dkg porcukor 2 cs. van. cukor dió
lekvár
Máglyarakás elkészítése:
Az almákat vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és margarinon megpároljuk.
Felkockázzuk a zsemlét,kiflit,kalácsot és egy mély tálba rakjuk.
A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük és rálocsoljuk a zsemlére.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával megszórjuk, a pékáru felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék pékáruval beborítjuk.
Lekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, rákenjük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.
A tojássárgájához hozzátettem mind a 25 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább 3 evőkanálnyi lekvárt raktam.
30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot és 1 kis szint adtam neki.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés