Kemény habbá verünk fel 3 darab tojás fehérjét. 11 dkg kristálycukrot folyamatosan, kevergetés közben adagoljuk hozzá. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, 2 darab kakaós pudingport, 1 kk. sütőport. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 5 percig sütjük.
Ezzel a módszerrel készül el a vaníliás lap is. Megvárjuk míg kihűl. 10 dkg porcukorral habosra keverjük a sütőmargarint. Ezután adjuk hozzá a lereszelt citrom héját, esetleg még citromlevet is. Pépesre pároljuk a lereszelt almát. Ezt is hagyjuk kihűlni.
Tejjel sűrűre főzzük a 4 csomag pudingport. Hideg vízbe tesszük a pudingos edéynt és állandó kevergetés mellett hagyjuk hagy hűljön ki. Majd a sütőmargarinhoz hozzáadjuk az almapürét, a pudingot. Robotgéppel esetleg aki akarja még habosíthatja is.
Összeállítás: Először a kakaós lap, rá mehet a krém, majd a tetejére a sárga lap megy. A sárga lap tetejére megy a csokimáz...
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés