Fontos, hogy valamennyi alapanyag elég hideg legyen. A tojássárgákat mély tálba fakanállal keverni kezdjük. Ha több tojásból készítjük, habverővel keverjük. Az olajat kezdetben cseppenként adagoljuk a tojássárgájához, de amikor már keményedni kezd, nagyon vékony sugárba önthetjük. Ha már vajkeménységű, hozzáadjuk a mustárt, a porcukrot, megsózzuk és a pár csepp citromlevet cseppenként hozzáadjuk. Keverés közben előfordulhat, hogy az olaj kicsapódik, nem keveredik a tojássárgával. Ezen úgy segíthetünk, hogy egy nyers tojássárgát pár csepp olajjal újra keverni kezdünk, és amikor keményedik, a megtört majonézt ehhez cseppenként adagoljuk, amitől az egész anyag kisimul.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés