Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Birsalmás lepény hozzávalók:
30 dkg vaj 50 dkg liszt 4 tojássárgája 1 csésze hideg víz késhegynyi só 1 ek. cukor 1 kg birs 50 dkg cukor 1 citrom leve darabka vanília 10 dkg vagdalt dió 10 dkg kristálycukor 4 tojásfehérje.
Birsalmás lepény elkészítése:
A vajat, lisztet elmorzsoljuk, beledolgozzuk a tojások sárgáját, sót, cukrot és vízzel simára gyúrjuk.
Kettéosztva pihentetjük.
A birset hámozatlanul felszeleteljük, kevés vízben puhára főzzük. Szitán áttörjük.
Felfőzzük cukorral és vaníliával. Levesszük a tűzről, és citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a tojáshab felét.
A tészta felével kibéleljük a kikent tepsit, rásimítjuk a birspürét, rátesszük a másik tésztát. Erre a tojáshab másik felét, rászórjuk a cukorral elkevert diót, és lassú tűznél sütjük pirosra.
Kihűlve vágjuk csak fel, hosszúkás szeletekre.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés