Csirke húsgombóc leves( orzo - val )


Bevásárlólista:
darált csirkehús (455 g)
½ csésze panírmorzsa (25 g)
1 nagy tojás
½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)
2 gerezd fokhagyma darálva
¼ csésze friss petrezselyem apróra vágva (10 g)
1 teáskanál só
½ teáskanál bors

Leves 2 evőkanál olívaolaj
1 csésze fehér hagyma kockára vágva (150 g)
½ csésze sárgarépa kockára vágva (60 g)
½ csésze zeller kockára vágva (110 g)
2 gerezd fokhagyma darálva
8 csésze csirkehúsleves (1.9 l)
1 babérlevél
1 csésze rizsszem tészta( orzo ) (145 g)
4 csésze svájci chard zöldség( azaz mángold
leveles répa ) durván apróra vágva (400 g)
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 evőkanál citromlé

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu