Eckler fánk II

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
12 dkg liszt
12 dkg vaj
1. dl víz
1 mk cukor
4 tojás.
A töltelékhez: 10 dkg étcsokoládé
3 darab tojás
5 dl tej
15 dkg cukor
10 dkg vaníliás pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
4 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg kakaópor.


Elkészítés:
Vízbe teszünk sót cukrot. Ebbe forraljuk fel a vajat. Ezután folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Összeforraljuk. A tojásokat egymás után adagoljuk hozzá és alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük és babapiskóta formákat nyomunk a tepsibe. Előmelegített sütőben sütjük. Elsőnek kb.220 fokon 8-10 percig majd 200 fokon kb. még 5 percig.Hagyjuk hűlni. Megolvasztjuk a csokit. Amikor a tészta hideg, kettévágjuk. Tetejére vékony csokoládécsíkokat kell húzni. A krémhez a tojások sárgáját a tej egy harmadával és a pudinggal kikeverjük. A maradék tejet feltesszük forrni a cukor felével és a vaníliás cukorral A tojásfehérjéhez cukrot adunk és kemény habbá verjük. Amikor a tej felforrt hozzáöntjük a pudingport. Addig főzzük még sűrű nem lesz. Amikor ez megvan a tojásfehérjéből vert kemény habot adjuk hozzá. ( Óvatosan ).Nyomózsákba szedjük, majd a krémet a tészta alsó felére nyomjuk. A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport és felverjük. A krémre nyomjuk, végül a csokival bevont tésztával befedjük.


Ebből kb. 15 darab lesz...

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu