Túrós rétes házi

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg liszt
pici só
1 db tojás
1 db tejföl
Masszához: 10 dkg margarin
5 dkg liszt.
Töltelék:25 dkg túró
cukor
vaniliás cukor vagy aroma
reszelt citromhéj
mazsola


Elkészítés:
A lisztből tojásból és a tejfölből tésztát gyúrunk, majd a 10 dkg felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a lisztet és egy picit sütjük, de nem kell úgy mint a rántáshoz. Közben a tésztát kör alakúra kinyújtjuk és ezzel a masszával megkenjük. Feltekerjük mint a beiglit és 6 felé vágjuk. Kb. fél órát pihentetjük a hütőben. Ezek után a kis rudakat tepsi alakúra kinyujtjuk és a közepére tesszük a tölteléket, majd mind a két oldalát ráhajtjuk és a dupla részével lefelé tesszük a kizsirozott tepsibe. Tojással megkenve előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor bőven megszórjuk porcukorral.


Ugyanezt a tésztát almával,dióval, mákkal, bármilyen töltelékkel megtölthetjük. Én a tölteléket mindig előre elszoktam készíteni, hogy jobban haladjak.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu