Túrós rétes házi
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
30 dkg liszt
pici só
1 db tojás
1 db tejföl
Masszához: 10 dkg margarin
5 dkg liszt.
Töltelék:25 dkg túró
cukor
vaniliás cukor vagy aroma
reszelt citromhéj
mazsola
Elkészítés:
A lisztből tojásból és a tejfölből tésztát gyúrunk, majd a 10 dkg felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a lisztet és egy picit sütjük, de nem kell úgy mint a rántáshoz. Közben a tésztát kör alakúra kinyújtjuk és ezzel a masszával megkenjük. Feltekerjük mint a beiglit és 6 felé vágjuk. Kb. fél órát pihentetjük a hütőben. Ezek után a kis rudakat tepsi alakúra kinyujtjuk és a közepére tesszük a tölteléket, majd mind a két oldalát ráhajtjuk és a dupla részével lefelé tesszük a kizsirozott tepsibe. Tojással megkenve előmelegített sütőben sütjük.
Tálaláskor bőven megszórjuk porcukorral.
Ugyanezt a tésztát almával,dióval, mákkal, bármilyen töltelékkel megtölthetjük.
Én a tölteléket mindig előre elszoktam készíteni, hogy jobban haladjak.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu