Zserbótekercs jegesen

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A Piskótához:4 tojás
3 e.k liszt
2 e.k darált dió
2 e.k. keserű kakaópor
4 ek koronás nád kristálycukor
késhegynyi sütőpor
2 e.k. víz.
Töltelékbe: 8 dkg durvára vágott dió
6 e.k. sárgabaracklekvár
500 ml vaníliafagylalt
10 dkg étcsokoládé felolvasztva
1 evőkanál vaj.
A tálaláshoz:tejszínhab


Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gáztepsiben vékony piskótalapot sütünk (A felvert tojáshabba apránként adagoljuk a vizet, a cukrot, majd a tojások sárgáját,lazán belekeverjük a kakaóval, dióval és sütőporral elkevert lisztet) , még melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk. Az étcsokoládét 1 evőkanál vajjal felolvasztjuk, és vékony csíkokban a kihűlt piskótalapra csurgatjuk. A vaníliafagyit átkeverjük, hogy kenhető legyen, de még ne olvadjon fel, és a csokis piskótára kenjük. Erre a rétegre kerül a dió, ízlés szerint darálva vagy durvára vágva, majd a lekvár. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőben jól kifagyasztjuk.(legalább 4 óra) Amikor a család jeges finomságra vágyik, mindenkinek vágunk egy szép szeletet és nagy adag tejszínhabot is adunk a tetejére.


Amikor a család jeges finomságra vágyik, mindenkinek vágunk egy szép szeletet és nagy adag tejszínhabot is adunk a tetejére.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu