Házi krémes

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 csomag kész bolti leveles tészta
8 tojás
10 dkg vaj
12 kanál cukor
10 kanál liszt
15 dl tej
3 vaníliás cukor


Elkészítés:
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket egyben pirosra sütjük, a másikat tepsi méretűre nyújtjuk, felkockázzuk akkorákra, amekkora szelet krémeseket szeretnénk, és így sütjük meg.( a krémesnek ez lesz a tetején, csak így, előtte lehet szeletelni) A tojásokat kettéválasztjuk, és egy nagyon nagy (legalább 5 literes!) lábosba tesszük a hozzávalókat a tojásfehérje kivételével, és kis lángon összefőzzük őket. Közben habbá verjük a fehérjét, és a takaréklángon rotyogó krémbe óvatosan belekavarjuk, majd 1-2 percet főzzük. Ekkor jön jól a hatalmas edény, mert a hab a meleg hatására nagyom megdagad, kinövi az edényt. Egy tepsibe beletesszük az egész tésztalapot, ráöntjük a picit meglangyosodott krémet, a tetejét kirakjuk a tésztakockákkal. Bőven megszórjuk porcukorral, néhány órát hűtjük tálalás előtt.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu