Kávés-csokoládés kocka

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás
10 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor (barna vagy nádcukorral is lehet helyettesíteni)
2 dl fozott fekete kávé
1 dl tej
2 ek tejföl
25 dkg liszt (réteslisztet használtam)
1 csomag sütőpor

Tetejére:
4 ek mogyorókrém (nutella)
10 dkg tejcsokoládé
1 ek étolaj


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojást kikeverjük a cukorral és az olvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és a kávét. Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük (ez nálam kb. 20 percet vett igénybe). Ha kivesszük a sütőből, rácsra tesszük, a papírt lehúzzuk róla. Még melegen megkenjük a mikróban 300 Watton felmelegített mogyorókrémmel. Ha kihűlt a tészta, a csokit felolvasztjuk vízgőz fölött, elkeverjük az olajjal és rákenjük a sütire. Akinek van otthon vagy szereti, az szórhat a tetejére durvára darált diót, mogyorót vagy mandulát!


TIPP: Ajánlom, hogy a vizet, amely fölött olvasszuk a margarint, öntsük le a kávézaccot! Annyira finom volt az első próbasütés alkalmával, hogy másodszor, amikor készítettem a családnak már dupla adagból sütöttem! :)

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu