Cigány rostélyos
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
5 szelet rostélyos
10 dkg zsír
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej hagyma
25 dkg vegyes zöldség
só
liszt
babérlevél
bors
egy kis doboz paradicsompüré
1.5 dl száraz vörösbor
Elkészítés:
A kissé kivert, sózott és borsozott rostélyosszeleteket egy
serpenyőben hirtelen pirosra sütjük, majd egy lábasba tesszük. A
hús zsírjában megpirít juk: a lisztet, majd hozzátesszük az apróra
vágott hagymát, tovább pirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen. Hozzáöntjük a paradicsompürét, beletesszük a babérlevelet, s állandó keverés mellett néhány percig forraljuk,
majd ráöntjük a rostélyosokra. Annyi vizet öntünk hozzá,
hogy ellepje, és lefedve lassan pároljuk. A megtisztított, vékony karikára vágott zöldségeket szintén puhára pároljuk, majd
tíz perccel a hús puhulása előtt a lábasba öntjük, és így az egészet
készre főzzük. Tálaláskor a zöldséges mártással leöntött hús tetejére
tesszük a kakastaréj formára sült szalonnát. Sült burgonyával kínáljuk
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu